Litterær perioder
Dansk
Krigen av fiender

Digtet er skrevet i 1936 og er et råb om at bekæmpe død med håb og tro på det gode menneske. Norge var på det tidspunkt i gang med en kamp for overlevelse. Norge var i kamp mod nazi-Tyskland i 1940. Anden verdenskrig var begyndt et år tidligere og Tyskland havde kun udvidet sit rige siden starten. 1940 stod Norge og Danmark også på listen og hvor Danmark lavede en aftale om en fredelig overgang af magten så kæmpede Norge alt hvad de kunne for at holde det uhyggelige Nazi rige.
Digtet beskriver krigen i Norge under 2. verdenskrig og det beskriver den helt håbløse kamp om fred. Det beskriver også kampen får sit fædreland som er frygtlig voldsom. Digtet handler om det norske folk. Digtet er handler om det norske folk og det er til det norske folk. Digtets vers er lige lange der er ikke nogen af dem der skiller sig ud. I værd slutning af et vers er der et ord som rimer på et andet ord i sætningen nedenunder. Der er også nogle metafore Fx ”Her er ditt vern mot vold, her er ditt sverd” som betyder at deres våben er at tro på de menneskelige værdiger. Også ”Stilt går granatenes glidende band”. Det betyder på dansk ”Stillet granat går glidebåndet” det betyder den forfærdelige måde mennesket bruger våben. Digtet er skrevet med en 3. persons fortæller det gør at digtet bliver mere dækkende for hele det norske folk og ikke kun nogle få.
Jeg tror at temaet i digtet er den måde det norske folk skal holde sammen og kæmpe for fred både for det norske folk, og for andre. Det norske folk skal blive ved med at kæmpe mod den belejrende fjende. Og holde sammen og foragte krig, men kæmpe for frihed og fred.
Kringsatt av fiender blev brugt under anden verdenskrig og bagefter katestrofen på utøya da Anders Breivik skød mange unge. Digtet blev brugt til at mindes de unge mennesker på utøya og få folk til at tro på mennesket, håb og sammenhold. Man valgte lige præcis dette digt fordi det handler om hvad det Norge havde meget brug for på dette tidspunkt. De havde brug for sammenhold, håb og tro på at det nok skal blive bedre. Det er også et digt der har en stor symbolsk betydning for det norske folk og derfor blev den også selvfølelig også sunget.
